Synthese
Uitgeverij Synthese


De conferentie van de vogels

Farid-ud-din Attar


Bewerkt door Raficq Abdulla

Deze zinnebeeldige voorstelling uit de 12e eeuw beschrijft de weg naar verlichting, ondernomen door de vogels van de wereld. De dichter Raficq Abdulla heeft allerlei sleutelbegrippen opnieuw uitgewerkt om de wijsheid van toen toegankelijk te maken voor de mens van nu.

Door een combinatie van amusante anekdotes en satires afgewisseld met passages van grote mystieke schoonheid worden de verschillende stadia van spirituele ervaring beschreven aan de hand van de weg die vogels afleggen. Deze vogels, van de trotse havik tot de hebzuchtige uil, laten een scala aan menselijke archetypes zien ieder met hun eigen in dit geval zeer menselijke redenen om het spirituele pad wel of niet te volgen. Uiteindelijk ontdekken de vogels dat wat zij zoeken niets meer of minder is dan zichzelf; volgens de Soefi-leer is de weg naar God een innerlijke weg en is verlichting de versmelting van de individuele ziel met het Goddelijke.

De zeer vele en prachtige illustraties zijn afkomstig uit oude Perzische manuscripten die nog te vinden zijn in the British Library in Londen.

Als het verlangen naar heelwording grenst aan volmaaktheid, volg ons en leid je ziel naar verlichting.

Full colour met werkelijk adembenemende afbeeldingen.MEER VAN DEZE AUTEUR

Samenspreking der vogels


DETAILS
ISBN 9062719643
Uitvoering: Gebonden
Aantal pagina's: 96
Druk: 1
Datum: 01/03/2006
Imprint: Synthese
Status: Onzichtbaar
Prijs:  € 19,95